weather-humidity-problems-stage

Da li ste znali da vremenske prilike mogu uzrokovati probleme sa vlagom u kući?

Vremenske prilike utječu na stvaranje viška vlage u vašem domu.

Vrijeme bitno utječe na stvaranje viška vlage u vašem domu.

Da li ste znali da je nivo vlažnosti količina vlage u zraku? Rezultat je relativna vlažnost zraka.  Topao zrak može sadržavati više vlage od hladnog zraka, što znači npr. kada je relativna vlažnost zraka 100% da je to maksimalna količna vlažnosti u zraku na toj temperaturi. To znači da nivo vlage može varirati u zavisnosti od vremena. Kiša, snijeg (naročito onaj koji se sa vaše odjeće i obuće topi u kući) ili generalno vlažno vrijeme može uzrokovati stvaranje viška vlažnosti u vašem domu. Hladno vrijeme može uzrokovati stvaranje kondenzacije na prozorima.

Kad je hladno vrijeme, idealan nivo vlažnosti zraka se mora podesiti na nivo između rizika stvaranja kondenzacije i ugodnosti za čovjeka. U tim slučajevima postoji visok rizik od stvaranja plijesni i sličnih alergena koji imaju negativne posljedice po zdravlje.

Višak vlage se stvara i kad je toplo vrijeme. Npr. kada pada kiša, a temperature su visoke, dolazi do isparavanja i povećanja nivoa vlažnosti, koja ostaje no površini dok je ne otpuše vjetar.
 

weather-humidity-problems-basement
Odstranjivač vlage može pomoći pri otklanjanju vlage iz vašeg podruma.

Sada kada znate kako vrijeme utječe na stvaranje vlage u vašem domu, preporučuje da koristite odstranjivač vlage,  kako biste ju smanjili. Kada su niske temperature, naročito kada pada snijeg ili kiša, odstranjivač vlage će vam pomoći da smanjite nivo vlage i kondenzacije u vašem domu. Ali čak i kada je toplo i vlažno vrijeme, odstranjivač vlage vam pomaže u stvaranju ugodne klime u vašem domu.

Pet razloga zašto kod kuće imate problem sa viškom vlage

Otkrijte šta uzrokuje višak vlage u vašem domu.

causes-home-humidity-teaser
Pročitajte više

Pronađite koji je najbolji nivo vlage za vaš dom

Vlaga je važna za vaše zdravlje.

perfect-humidity-level-teaser
Pročitajte više