Skip to Content
Osnovni koraci i savjeti kako se riješiti problema sa vlagom.

Kako se u 4 koraka riješiti plijesni i drugih posljedica vlage - zauvijek!

Kako se riješiti plijesni?

Plijesan može predstavljati ozbiljan problme. Iako postoje proizvodi za uklanjanje plijesni , postoje i drug rješenja. Pogledajte, kako se jednostavno riješiti plijesni u 4 koraka.

1. Napadnite sam izvor: vlagu

Plijesan najčešće nastaje kao posljedjica vlage. Ako uklonite plijesan, a ne smanjite vlagu, odgađate neizbiježno: pojavu crne plijesni i drugih gljivica. Tako da uz pitanje "kako se riješiti plijesni", uvijek postavite i pitanje "kako smanjiti vlagu".

2. Uklonite plijesan

Kako tretirati plijesan? Ako već imate ove gljivice, trebate je ukloniti. Postoji nekoliko načina kako ukloniti plijesan, a jedan od najjednostavnijih načina je uz pomoć Stop plijesni spreja.

Stop plijesni vam može pomoći da se riješite plijesni koja se već razvila.

3. Čistite i zračite prostorije

Jako je važno čistiti predmete podložne stvaranju plijesni kao što su knjige, namještaj ili odjeća. Prozore treba redovno otvarati, kako bi se održala prirodna cirkulacija zraka kroz sve prostorije. Ventilatori se mogu koristiti u malim, vlažnim prostorijama kao što su kupatila ili kuhinje.

4. Prevencija je najbolje rješenje

Ključ u zaustavljanju plijesni je kontrola vlage. Kao što je već navedeno u vlažnim prostorijama se stvara plijesan. Kako bi se riješili viška vlage, postavite odstranjivač vlage. On će postati vaš partner, tako što će smanjiti nivo vlage i kreirati savršenu klimu u vašem domu. Sa pravim nivoom vlažnosti, sačuvat ćete svoj dom od negativnih posljedica koje može imati povišena vlaga.

Plijesan se može pojaviti u svakom prostoriji u kući, čak i vašoj spavaćoj sobi. Odstranjivač vlage vam može pomoći da to spriječite.

Sada kada se znate boriti sa viškom vlage, plijesan i druge negativne posljedice neće predstavljati probleme. Zapamtite, ključ je u prevenciji i sprječavanju nastanka povišenog nivoa vlage. Već znate šta vam u tome može pomoći: odstranjivač vlage! Postavite ga u one prostorije gdje je viši nivo vlažnosti, kao što su kupatila ili kuhinje i ne zaboravite da zračite sve prostorije u kući.

Moglo bi vas također zanimati